top of page
AEnB2Uop6TPHiP5ekBrVfQm0rTzI0rBHRkhLw4adaUOBGv-zIdZLKXpc_-FIy0sx4iVbYQ2euBlqx1m1VhcYqeBSj6

Om meg

Angående min faglige bakgrunn, har jeg sertifikat for kontinuerlig faglig utvikling i kognitiv atferdsterapi (CBT), Kunst terapi (College for Educational and Clinical Art Therapy, Australia), og studerte «coaching gjennom traumer» (Cambridge University, England). Jeg har også utdannet IndreRo terapaut. Jeg har jobbet for flere år med arbeid med mennsker velvære og mental helse.  Jeg har gjenomført individuelle terapi og gruppe kurs innen kunstterapi. Tidligere har jeg jobbet for flere år som Ph.D. kandidat og forsker ved Universitetet i Oslo, Norge. Der min hovedfokus var innen feltet "lærings prosesser i gruppe og organisasjoner", som ga meg en sterk kunnskapsbakgrunn om hvordan individer kan utvikle og vokse i slik kollektivt gruppa. Livet mitt (eller bedre sagt perspektiver mitt om livet) endret seg etter en etter en ulykke. Deretter grunnla jeg Varrak i mitt ønske om å hjelpe mennesker til å få en bedre forståelse av hvem deres sanne jeg er og å oppnå og opprettholde deres velvære og indre ro og styrke. For å utdype og spisse kunnskapen min om menneskers psykologi studerte jeg også innen områder som positiv psykologi, EMDR, og veiledning. Mens jeg jobbet med ulike tilnærminger for å hjelpe andre med deres mentale utfordringer, fant jeg ut at CBT, IndreRo terapi og styrkebasert rådgivning og coaching for mental helse er den tilnærmingen jeg liker best å jobbe med. Kombinasjon av disse behandlinger hjelper å løsrive de fysiske-, emosjonelle- og mentale- blokkeringene som er knyttet til hendelser fra fortiden vår. 

Parisa Afshin.PNG
Parisa Afshin - Gründer av VARRAK 

Som entusiast og lærer av østlig filosofi, jo mer jeg lærte om moderne psykologi, desto mer har jeg blitt trygg på behovet for å kombinere disse to linjene for optimale resultater i å helbrede og håndtere våre mentale, emosjonelle og atferdsmessige utfordringer. Som Mark Epstein, psykiater og buddhistisk utøver, sier for å realisere sann selv helbredelse, må man bruke innsikten fra vestlig psykologi og åndelig utforskning av østlige tradisjoner.

Jeg har vært opptatt av bevissthetsendring og selvutvikling i mange år. Derfor, mens jobbet jeg som forsker, jobbet jeg, som frivillig, også med empowering programmer for flyktning, ungdoms empowerment programer, kvinners empowering programmer og karakterdannelse programmer for barn. Jeg valgte navnet Varrak for min rådgivnings praksis da denne blomsten, for meg, symboliserer den medfødte evnen til vekst og blomstring. Varrak er et annet navn for en rose kalt Rosa Persica. En plante som vokser i desserter og til tross for det tøffe miljøet den vokser i, gir den vakre gule roser. Den har denne medfødte evnen til å bli en vakker blomst, og den gjør det uansett utforderinger.

 

Vi, mennesker, er også som Varrak-rosen.

 

Vi har den medfødte evnen til å vokse og gi vakre blomster av rettferdig karakter til tross for alle utfordringer livet gir oss og uansett hvilket stadium av livet vi er i. Forskjellen mellom oss og Varrak-rosen er imidlertid at vi trenger bevisst innsats for å få frem skjønnhetene innenfor.

Så i mine tilnærminger bruker jeg bidraget til fellesskapet som en del av retrett og helbredelse. Hvis du vil vite mer om tilnærmingene, kan du lese mer på rådgivingssiden.

 

Hvis du har spørsmål eller bekymringer eller bare ønsker å komme i kontakt, kan du gjøre det via «kontaktsiden» eller ved å klikke her.
Jeg vil gjerne høre fra deg.

bottom of page