top of page
AEnB2Uop6TPHiP5ekBrVfQm0rTzI0rBHRkhLw4adaUOBGv-zIdZLKXpc_-FIy0sx4iVbYQ2euBlqx1m1VhcYqeBSj6

Qigong for å balansere sinn og kropp

Noen ganger er det ikke nok å snakke, vi må jobbe med kroppen vår for å justere nervesystemet vårt, helbrede og roe sinnet vårt og fjerne effekten av stress og følelsesmessige smerter som sitter på kroppen vår.

 

Om instruktøren:

Jeg begynte å praktisere Tai Chi og Qigong for mer enn 10 år siden, i et kinesisk tempel i Kuala Lumpur, Malaysia, og øvde med min utrolig skarpe og spreke 85 år gamle Shifu (Master) daglig. Fra da av har qigong blitt et verktøy for meg for å skape en balanse i sinnet og kroppen, frigjøre spenninger og koble meg til øyeblikket. I 2018 fikk jeg en alvorlig hjerneskade og hjernerystelse, som isolerte meg fullstendig fra alle aspekter av livet i et helt år. Jeg klarte ikke å gå mer enn 5 meter, jeg kunne ikke møte folk eller til og med lese bøker eller se på TV eller snakke på mobil. Fremfor alt kunne jeg ikke tilbringe tid med min 1 år gamle sønn. Jeg husker å kutte en gulrot uten smerte virket som en drøm. Jeg prøvde alt av svømming, yoga, fysioterapi, akupunktur osv. og ingenting hjalp egentlig. Helt til det plutselig kom til meg å prøve qigong. Lange timer med meditasjon og qigong hjalp meg til å komme tilbake til livet igjen. Det var da jeg så hvilken innvirkning disse to kan ha ikke bare på kroppen min, men også på mitt sinn og sjel og lærte at vi kan bruke disse som et verktøy for healing og for å skape balanse. Det ble mitt oppdrag å hjelpe andre med å bruke disse verktøyene ved å kombinere dem med min kunnskap om menneskelig atferd og fysiologien til mental helse. Deretter ble jeg opplært som qigong-lærer og har praktisert og undervist i qigong siden den gang som instruktør.

Velkommen til kurs! la oss flytte litt Qi!

Hva er Medisin Qigong

Målet med den Qigong er å rette opp ubalansene i kropp og sinn som har akkumulert gjennom en persons levetid. Disse ubalansene oppstår fra dyptliggende følelser (stress, sinne, angst, depresjon, sorg, osv.), traumer eller skader, feil kosthold, mangel på trening, miljøet vi vokser opp i (familie, samfunn, osv.), osv. .

'Qi' er "livskraftenergien" som pulserer, vibrerer og beveger seg i universet, og selv om dens mest levende form er i levende skapninger, er den hinsides det. For å ha balanse i kropp og sinn, må Qi flyte riktig. Hvis det er en blokkering, blir Qi stillestående og hindrer andre deler av kroppen i å få næring. Hvis Qi flyter for raskt, forårsaker det degenerasjon eller utmattelse av de indre organene. Gong betyr raffinert ferdighet. Utøvelsen av Qigong er dermed å mestre teknikkene for å skape balanse ved å fylle mangler og fjerne overflødig. Dette oppnås ved å aktivere akupunkturpunkter, meridianer og organsystemer. For å gjøre dette, i Qigong, fokuserer vi på fysisk bevegelse og konsentrasjon (kalt Wai Dan), pusteteknikker, meditasjon og guidede bilder (kalt Nei Dan).

Det er hundrevis av Qigong-former, hovedsakelig inspirert av tradisjonell kinesisk medisin, buddhisme og taoisme. Fem-elements Qigong som tilbys i kurset mitt er inspirert av medisinsk Qigong og taoisme Wudang Qigong. Et viktig element i taoismens Qigong er spiritualitet. Den bruker mantraer, mudraer (håndstillinger), sittende meditasjoner og bønner for å dyrke selvbevissthet, ro og harmoni med miljøet og selvet.

Fem-elementer Qigong:

I kinesisk tradisjonell medisin er de fem elementene tre, ild, jord, metall og vann de fem grunnleggende aspektene ved Qi. Den harmoniske balansen mellom de fem elementene er nøkkelkomponenten for velvære. Energien til hvert element er mer fremtredende eller mindre fremtredende i sesongmessige og daglige sykluser. Hvert element er også sterkere forbundet med spesifikke kroppsorganer og energikanaler i kroppen. Fokuset til Five-Elements Qigong er å bringe balanse til kroppen ved å fokusere på hvert element og dets relaterte kroppsorgan.

Fysiske og mentale fordeler med Qigong:

Qigong hjelper mot angst, stress og spesielt PTSD-symptomer siden blant mange fordeler, Qigong reduserer nervesystemets reaktive respons og øker den parasympatiske avspenningsresponsen.

Som nivå 3 Qigong-instruktør og traume-informert coach utformet jeg kurset på en måte som gjør at de som lider av angst og kronisk stress, og PTSD kan komme trygt i kontakt med kroppen sin og bringe tankene sine i forbindelse med den. Målet med timene er til syvende og sist å bidra til å redusere depressive og stresssymptomer og gi mulighet for mer avslapning og mer forbindelse med ens egen daglige opplevelse.
 

Angående de fysiske fordelene: medisin Qigong virker med våre indre organer ved å massere nyrene, fordøyelsessystemet osv. Gjennom qigongbevegelser beveger og masserer vi også ansiktet vårt forsiktig. Facia er bindevevet som omgir og holder hvert organ, blodåre, bein, nervefiber og muskel på plass. Når vi er stresset, strammer ansiktene våre i enkelte deler av kroppen seg opp og forårsaker smerter i ulike deler av kroppen og nerver. Til slutt kan disse flokene føre til ulike helseproblemer. Qigong-bevegelser, når de gjøres med høy bevissthet, fjerner floken i ansiktene og forhindrer at den floker seg sammen.

Hvor ofte skal man trene?

For å virkelig høste fordelene av Qigong-bevegelser, må man trene daglig selv om det er 10 minutter daglig. Det er bedre enn ingenting.

Mens medisinsk qigong ikke er ment å erstatte eller stå for andre konvensjonelle medisinteknikker, kan det være et utmerket tillegg til behandling eller forebygging av en rekke tilstander.

bottom of page