top of page

ons. 19. jan.

|

Online arrangement via lenke (ingen appinstallasjon)

Traumesensitiv medisin Qigong - 12 ukers nettkurs

Traumesensitiv medisin Qigong-kurs for å frigjøre stress fra kroppen og sinn. Fra og med 20. september 2022, hver tirsdag kl. 19.00 CET.

Påmeldingen er stengt
Vennligst se andre arrangementer
Traumesensitiv medisin Qigong - 12 ukers nettkurs
Traumesensitiv medisin Qigong - 12 ukers nettkurs

Time & Location

19. jan. 2022, 11:30 – 11:45 CET

Online arrangement via lenke (ingen appinstallasjon)

About the event

Det er vitenskapelig bevist at å praktisere milde kroppsbevegelser med høy bevissthet er et flott verktøy for å opprettholde og helbrede mental helse, i tillegg til deres ubestridelige fordeler for kroppen.

Qigong-bevegelser har sine røtter i kinesisk medisin og taoistisk og buddhistisk praksis og har blitt brukt i tusenvis av år som et verktøy for velvære og helse. 'Qi' er "livskraftenergien" som pulserer, vibrerer og beveger seg i universet, og selv om dens mest levende form er i de levende skapningene, er den hinsides det. 'Gong' betyr "å utvikle ferdigheter". Så Qigong er en serie med praksiser og teknikker fra urtemedisin, og akupunktur til meditasjon og kampsport som tar sikte på å opprettholde og gjenskape velvære ved å jobbe med kropp, pust og sinn, altså ved å dyrke Qi i systemet vårt.

 

Qigong hjelper mot angst, stress og spesielt PTSD-symptomer siden blant mange fordeler, Qigong reduserer nervesystemets reaktive respons og øker den parasympatiske avspenningsresponsen. Som nivå 3 Qigong-instruktør og traume-informert coach har jeg designet traumesensitive qigong-kurs for balanse mellom kropp og sinn. Å være traumesensitiv betyr at måten jeg leverer instruksjonene og bevegelsene jeg velger på, er med bevissthet og kunnskap om hvordan det kan oppfattes av mennesker som har lidd (eller lider) av traumatiske og plagsomme hendelser. Jeg skaper et rom for de som lider av angst og kronisk stress, og PTSD til å komme i kontakt med kroppen sin og bringe tankene sine i forbindelse med den. Målet med klassene er til syvende og sist å bidra til å redusere symptomene og gi mulighet for mer avslappet og mer forbundet med ens egen daglige opplevelse.

 

Angående de fysiske fordelene: Qigong virker ikke bare på de indre organene våre ved å massere nyrene, fordøyelsessystemet osv., men beveger og masserer også ansiktet vårt, bindevevet som omgir og holder hvert organ, blodåre, bein, nervefiber, og muskel på plass. Når vi er stresset, strammer ansiktene våre i enkelte deler av kroppen seg opp og forårsaker smerter i ulike deler av kroppen og nerver. Til slutt kan disse flokene føre til ulike helseproblemer. Qigong-bevegelser, når de gjøres med høy bevissthet, fjerner floken i ansiktene og forhindrer at den floker seg sammen.

 

Hvordan du drar nytte av dette kurset:

1. Stress sitter på kroppen din, gjennom disse forsiktige, milde bevegelsene, forbedrer og hever fysiske symptomer på stress og angst som muskelspenninger og tetthet, leddsmerter, hodepine, søvnproblemer, håndkulde, etc.

2. Ved å fokusere på kroppen og pusten under bevegelser, kan du forbedre din nåværende bevissthet og oppmerksomhetsferdigheter. Dette kan hjelpe deg med å komme i kontakt med dine følelser, følelser og handlinger og håndtere dem bedre.

3. Forbedre din fysiske helse uten å legge enda mer spenning og stress på kroppen eller sinnet.

4. Jeg er en traumeinformert coach og bevegelsene er utformet med hensyn til personer med PTSD.

Schedule


 • 63 døgn 2 timer

  Qigong course

  Online

Tickets

 • Opptak

  Kjøpet av kurset gir deg tilgang til det traumeinformerte medisin Qigong-kurset for høst-/vintersemesteret (september-desember).

  From kr 500,00 to kr 1 800,00
  Sale ended
  • kr 500,00
  • kr 1 200,00
  • kr 1 800,00

Total

kr 0,00

Share this event

bottom of page